Een auto overschrijven

Een auto overschrijven – hoe doe je dat?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan moet het kenteken nog op uw naam komen te staan. Wanneer u uw auto juist hebt verkocht aan een particulier, is het van belang dat de koper de auto op zijn/haar naam laat zetten. Dit wordt ook wel het overschrijven van de auto genoemd. Verder moet de auto worden aangemeld bij de RDW zodat zaken zoals de verzekeringsplicht gecontroleerd kunnen worden. Hoe u dat doet en wat u daar allemaal voor nodig hebt leest u hieronder.

De auto overschrijven met een tenaamstellingscode en kentekencard

Als u een auto wilt overschrijven kunt u dit doen bij een van de duizend postkantoren in Nederland, of bij supermarkten zoals de Albert Heijn, Jumbo en C1000. U heeft altijd een tenaamstellingscode nodig als u een kenteken wilt overschrijven. Zonder tenaamstellingscode (ook wel RDW code genoemd) kunt u geen kenteken overschrijven. Het is belangrijk dat u deze zaken online aanvraagt en goed voorbereid naar het postkantoor gaat, anders zal u zonder pardon worden weggestuurd. Dit wilt u natuurlijk niet!

Auto overschrijven: Wat is er nou precies nodig om een kenteken over te schrijven?

U moet zich altijd legitimeren bij het postkantoor, daarnaast is het alleen mogelijk om een kenteken over te schrijven als u alle zaken bij u heeft, denk hierbij aan een tenaamstellingscode, kentekenbewijs of kentekencard en een geldig NL rijbewijs. Dit moeten officieel door de RDW uitgegeven documenten zijn.

Als het voertuig of kenteken overgeschreven is ontvangt u binnen enkele dagen per post een kentekencard en tenaamstellingscode, deze kunt u vervolgens gebruiken.

Uw nieuwe auto aanmelden

Wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht, krijgt u het eerste deel van de tenaamstellingscode bij het postkantoor. Het tweede deel en de kentekencard worden opgestuurd naar uw huisadres. Bewaar deze documenten zorgvuldig, want voor het verkopen van de auto in de toekomst heeft u deze documenten weer nodig.

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
Copyright 2022 - Directloket.nl | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |